Jul i den gamle bryggergård

til .

Bryggergaarden – hvis historie går helt tilbage til 1897 – oser af hyggelig julestemning i ugerne op til jul. Ude på gårdspladsen står den store bryggernisse foran garageporten og hilser på små og store gæster

Der er som altid åbent, når handelsstandsforeningen holder Black Friday by Night 29. november og Jul by Night fredag 13. december, ligesom der ventes et ekstra stort rykind, når der serveres stuvet hvidkål og flæsk med koldt og varmt hvidtøl søndag 22. december efter de gode, gamle traditioner fra brygger Kirsten Kjeldgaards tid omkring 1960.

Ligesom sidste år holder Museumsforeningen »Julehygge i Bryggergaarden«. Det sker lørdag 7. december fra kl. 14.00, hvor museumsleder Jytte Nielsen fra Museum Thy i Thisted vil fortælle om kunstmaleren Kirsten Kjær, der jo var født i Vester Thorup og vendte tilbage til hjemegnen efter et langt liv i København.

Der bliver også lejlighed til en rundtur i de flot pyntede lokaler oppe og nede, ligesom der serveres smagsprøver på bryggerlaugets eget bryg samt LC Vesterhavsfruernes julesennep. Desuden byder eftermiddagen gløgg og æbleskiver, julesange m.m. Billetter à kr. 50.

− I øvrigt kommer 4. klasserne fra fire af omegnens skoler sædvanen tro igen i år til juleklip i Bryggergaarden. Det er dage, vi på museet ser frem til, da vi føler, børnene har nogle dejlige timer med at lave juleklip som i gamle dage, ligesom de får en rundvisning, hvor de er meget interesseret i, hvad alle de forskellige gamle ting skal bruges til, fortæller museumsleder Else K. Andersen.