Kystlandingspladsen Thorup Strand

thorup-strand

I Thorup Strand kan du opleve smukke fiskerfartøjer ligge side om side på den åbne strand. I løbet af natten eller tidligt om morgenen bliver bådene halet ud ved hjælp af et motorspil, hvor den kraftige wire, der er fastgjort til båden, trækkes rundt om en blok et stykke ude i havet.

Lige så fascinerende er det at se bådene blive halet op på stranden, når dagens fangst af især torsk og rødspætter skal landes hen på eftermiddagen. Det foregår sædvanligvis ved hjælp af en truck på larvefødder.

Herefter er der travlt i pakhuset til langt ud på aftenen med rensning og pakning af fisken i kasser. Fisk, der fanges skånsomt mod havmiljøet og landes samme dag, er af højeste kvalitet og en efterspurgt råvare i de danske restaurant- og privatkøkkener. Fra efteråret 2013 er der salg af dagfrisk Thorup Strand-fisk fra kutteren HM800 ved Havnegade i København.

Thorup Strand er hjemsted en fuldt moderne redningsstation, der er bygget i 2005 som afløser for den hidtidige fra 1966. Den ældste redningsstation, der er fra 1887, ligger lidt tilbagetrukket fra landingspladsen og vidner om den tid, hvor redningsbåden blev trukket ned til stranden på en speciel hestevogn.

Adresse

  • Adresse: Thorup Strandvej
  • By: 9690 Fjerritslev

Kort

Skriv din adresse i feltet under kortet og få en udførlig rutebeskrivelse.