Sange ved havet er kommet for at blive

til .

»Fællessang i solnedgangen« har været overskriften for fire sommeraftener, som i alt har samlet omkring 900 deltagere ved Havbådehuset i Slettestrand, ligeligt fordelt mellem lokalbefolkningen og de mange sommergæster i Han Herred

Det er anden sæson, som hermed er afsluttet, og selv den sidste aften, hvor bygevejret utvivlsomt holdt enkelte tilbage, var der 150, som valgte at tage turen til havet og slutte sig til fællessangen, hvor man altid benytter sig af det alsidige udvalg af danske og nordiske sange i Han Herred Sangbogen.

Tidligere skoleinspektør Frank Nielsen var i lighed med tidligere aftenens forsanger, idet han også havde tilrettelagt det varierede program med en enkelt børnesang som afslutning.

Sommeren igennem har forskellige musikere ledsaget fællessangen, denne gang bestod besætningen af Johan Svaneborg på violin, Inger Lund Gregersen på klaver og Niels Kraghede på harmonika. Også Per Gregersen har optrådt som pianist, og desuden har der lejlighedsvis været underholdende indslag ved trompetist og lurblæser Per Iversen samt trioen På Kryds & Vers.

Ved afslutningen, der fandt sted som et ekstraarrangement i anledning af Europa-golfturneringen i Gatten og DM i mountainbike i Slettestrand, dukkede sangkoret fra Egholm op og sang for til Limfjordsegnens kendingssang »Blæsten går frisk«, hvilket var meget passende til vejrsituationen.

Også Han Herreds egen »nationalsang« – »Jeg véd et sted mellem hav og fjord« – var naturligvis på repertoiret, og der var tilmed anledning til at hilse på forfatteren Bent Nygård, som skrev den oprindelige version af sangen til husmandskredsens 75-års jubilæum i 1980.

Turistforeningsformand Ulla Flintholm takkede for sæsonen og den store opbakning på vegne af de otte organisationer, der er bagland for »Sange ved havet«. Ud over Han Herred Turistforening er det Destination Slettestrand-Svinkløv, Han Herred Havbåde, Hjortdal Beboerforening, Hjortdal Menighedsråd, Kulturforeningen Tinghuset, Jammerbugt Kulturskole og Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred.

Hotellerne i Slettestrand har på skift serveret kaffe i forlængelse af arrangementerne, og mange har benyttet sig af muligheden for en hyggesnak eller en aftentur ned til strandkanten.

Inden Frank Nielsen rundede programmet af, stillede han forsamlingen i udsigt, at der også bliver fællessang i solnedgangen ved Havbådehuset næste år. »Sange ved havet« er kommet for at blive.

Billeder fra Sange ved havet 14. august 2014

Læs mere om Sange ved havet her