Fjerritslev byder turister velkommen med gratis WiFi i byens centrum

til .

En donation fra El-Fonden har sat Fjerritslev Handelsstandsforening i stand til at tilbyde fastboende og besøgende en helt ny service i byens strøggader

Som den første by i Jammerbugt Kommune kan Fjerritslev nu byde sine gæster velkommen med gratis WiFi, som gør det muligt at gå på internettet hurtigt og nemt, når man færdes rundt i midtbyen.

Der er installeret såkaldt hotspot, så hele forretningsstrøget Vestergade-Søndergade-Østergade er dækket ind af den nye service, hvorved man i første omgang får adgang til Fjerritslev.dk, som er Fjerritslev Handelsstandsforenings officielle hjemmeside.

– Her kan man som besøgende orientere sig om indkøbsmuligheder, seværdigheder og oplevelsestilbud og læse Fjerritslev Ugeavis. Men derudover kan man selvfølgelig besøge alle mulige andre hjemmesider, som man har lyst, fortæller Martin Eigenbroth, der er formand for handelsstandsforeningen.

Rent praktisk får man WiFi-forbindelse i to timer ad gangen, hvorefter man kan logge ind på ny.

Helt i front med moderne kommunikation

– Vi vil gerne markere os som en turistvenlig by og give gæsterne en oplevelse af at føle sig velkommen til vores område. Ikke mindst børnefamilier vil sætte pris på, at de yngste kan komme på nettet og måske tage sig et spil, mens mor og far er på indkøb eller café. De voksne vil have stor glæde af at kunne undersøge, hvad Fjerritslev og omegn har at byde på, eller måske klare en mindre arbejdsopgave under besøget i byen, uddyber Martin Eigenbroth.

– Vi markedsfører os som Jammerbugtens hyggeligste handelsby, og dette »brand« har nu fået en ekstra dimension i og med, at vi også er en by, der er helt i front med at imødekomme gæsternes behov for moderne kommunikation.

Konkurrence på Instagram

I forbindelse med lanceringen af gratis WiFi arrangerer Fjerritslev Handelsstandsforening i uge 27-32 en sommerkonkurrence, hvor besøgende opfordres til at tage et sjovt, spændende eller flot feriefoto og dele det via Instagram #fjerritslev #fjerritslevgratisWiFi og gerne via Facebook. På velkomstsiden bliver gæsterne orienteret om såvel konkurrencen som handelsstandsforeningens aktiviteter i sommermånederne.

Donation fra El-Fonden

Projekt WiFi i Fjerritslev midtby er muliggjort af en donation på 60.000 kr. fra El-Fonden, og fra fondens side giver formand Knud Grann udtryk for stor glæde ved at kunne yde det økonomiske fundament for den nye turistservice:

– El-Fondens midler stammer fra den nedlagte Fjerritslev Elforsyning, og støtten til WiFi i Fjerritslev er én af de allersidste donationer, før vores formue er brugt op og anvendt til relevante formål. Herefter bliver El-Fonden nedlagt. Men vi føler, at netop pengene til hurtig internetforbindelse i Fjerritslev falder rigtig godt i tråd med fondens formål. Tidligere har vi støttet handelsstandsforeningen med penge til ny julebelysning, fortæller Knud Grann.