Velkommen til dyrskue i Jammerbugtens hyggeligste handelsby

til .

Byens hovedstrøg vil traditionen tro være flagsmykket, når land og by mødes til Fjerritslev Dyrskue lørdag 21. maj

Fjerritslev Handelsstandsforening og Han Herred Turistforening hilser udstillere og dyrskuegæster hjertelig velkommen og håber, at alle – børn såvel som voksne – må få en rigtig hyggelig dag på den smukke festplads, som vi her i byen er meget stolte af. Ud over dyrskuet er pladsen hver sommer også hjemsted for forskellige cirkus og musikfestivalen VesterhavsRock.

Vi har helt bevidst ikke arrangeret specielle aktiviteter i midtbyen i anledning af dyrskuet, netop fordi vi ønsker, at opmærksomheden skal rettes mod dagens fest på dyrskuepladsen. Men vi har som altid åbent i vore specialforretninger helt til kl. 13, hvis nogle ønsker at handle før eller efter besøget på dyrskuet, og der er stadig rig lejlighed til at tage på indkøb i vore dagligvareforretninger, når dyrskueprogrammet er slut.

Fjerritslev adskiller sig fra egnens andre stationsbyer ved at have bevaret sit købstadslignende præg. Efter jernbanens etablering i 1897 forvandlede den tidligere landsby sig til Han Herreds hovedstad med et væld af butikker, servicefunktioner, håndværkervirksomheder, småindustri og et blomstrende kulturliv.

Kroen, der blev flyttet fra Kollerup til landevejskrydset i Fjerritslev allerede omkring 1840, har gennem alle årene været byens naturlige centrum, og vi glæder os over, at der nu igen er kommet masser af liv i de historiske bygninger, takket være et initiativ fra en lokal ejerkreds og godt bakket op af byens forenings- og handelsliv.

Her ved kroen fandt de første dyrskuer sted i årene efter stiftelsen af Han Herreds Landboforening i 1857, og allerede fra slutningen af århundredet fik dyrskuet sin nuværende plads. Så dyrskuet er en begivenhed med en meget lang og stolt tradition i Fjerritslev!

Skråt over for kroen finder du Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, som er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri helt fra stationsbyens barndom. Her kan du sammen med dine børn og børnebørn opleve, hvordan der blev brygget hvidtøl frem til 1968, hvorefter de smukke bygninger lidt efter lidt blev omdannet til museum. I dag er der foruden udstilling også turistinformation i forhuset, hvor du i øvrigt kan opleve bryggerfamiliens velbevarede borgerhjem i bedste Matador-stil.

Vi håber, at du og din familie vil befinde jer godt under besøget i Fjerritslev – og vi glæder os til at se jer igen, når vi inviterer til sommeraktiviteter i Jammerbugtens hyggeligste handelsby.

Martin Eigenbroth, formand for Fjerritslev Handelsstandsforening
Ulla Flintholm, formand for Han Herred Turistforening

Læs mere om Fjerritslev Dyrskue