Puk og Herman besøger Thorup Strand

til .

Første stop i en DR-serie på seks afsnit, hvor den kendte tv-duo sætter fokus på, hvad havet betyder for danskerne

Hvis du åbner for DR1 onsdag 9. juli kl. 20, kan du komme med tv-værten Puk Elgaard og Michelin-kokken Thomas Herman til Thorup Strand, som er Danmarks største aktive landingsplads for erhvervsfiskere.

Puk og Herman har stævnet ud med en coaster, der skal bringe dem rundt langs den danske kystlinje. Som første stop på sommertogtet lægger coasteren til kaj i Løgstør, hvor makkerparret bliver taget imod af formidlingsmedarbejder Kirsten Monrad Hansen (Pipsen) fra Han Herred Havbåde. Herfra går turen over land til Thorup Strand for at møde de lokale fiskere, der bringer dagens fangst af bæredygtigt fanget fisk i land direkte på kysten.

Herman forsyner sig af den førsteklasses fisk og tager de friskfangede råvarer med tilbage på coasteren for tilberede dejlige retter af dem. Undervejs bliver der tid til et besøg hos naturvejleder Thomas Johansen på Limfjordsmuseet i Løgstør, Cecilie hos Han Herred Havbåde i Slettestrand, producent Anders Bilgram hos Nordisk Brænderi i Vester Svenstrup samt X-Factor-stjernen Lucy Mardou og lejrveteranen John And i Thylejren (her på egnen kendt som Frøstruplejren).

Til sidst mødes tv-holdet med alle de implicerede fiskere og kulturformidlingsfolk omkring små bål på stranden, hvor der bages snobrød og smages på lokalt produceret øl og brændevin. Der bliver også anledning til en snak om Thorup Strand-fiskerenes nyeste initiativ med salg af dagfrisk fisk fra kutteren HM800 ved Havnegade/Nyhavn i København.